Ga meteen naar Richie66' seksverhalen

Seksverhalen zijn van alledag
door: Richie66

Seksverhalen zijn zo oud als de mensheid zelf. Zelfs voor de tijd dat mensen begonnen te schrijven, weet men dat seksualiteit een grote rol speelde. Zo is er onlangs nog een prehistorische dildo gevonden in Duitsland en natuurlijk kennen we allemaal de voluptueuze vrouwenbeeldjes uit de tijd van Ayla, de Stamdochter.

Juist omdat ze in die tijd nog niet schreven, moest "het verhaal" rondom deze artefacten wel mondeling worden overgeleverd. Mensen blijven mensen, of ze nu aan het chatten zijn of hun cultuur doorgeven in een grot, in de winter en rond het haardvuur. Met andere woorden: de verhalen zijn vaak mooier dan de werkelijkheid. De verteller vindt het belangrijk om haar of zijn verhaal te doen, de uisteraar wil geamuseerd worden; e voila, nog voordat ze konden lezen en schrijven was de schrijver geboren.

Seksverhalen zijn er altijd geweest. Door de eeuwen heen werd er wisselend besmuikt en heel vrij over gedaan. Neem de tijd van schilder Jan Steen (1625 – 1659), bekend van de uitspraak “Een huishouden van Jan Steen”. Het was een rijke tijd - de Gouden Eeuw van Nederland - met een vrolijke en zelfs zorgeloze levensinstelling, zeker in de steden. Dat mocht ook wel, want het was Paus Gregorius VII (1020-1085) die eeuwen daarvoor het celibaat instelde en daarmee "zedelijkheid" in de westerse beschaving introduceerde.

Deze koppeling tussen het zijn van een goed Gristen en (afkeer) van vrije seks bereikte een aantal hoogtepunten. Sprekend voorbeeld is de Victoriaanse tijd, die zo’n beetje de hele Negentiende Eeuw beslaat. Een aardig boek hierover is Tipping The Velvet van Sarah Waters. Een Nederlandstalige boekbespreking hierover vindt u hier.

Maar zelfs binnen tijdperken kennen we perioden van conservatisme en meer losbandigheid. Neem de jaren zeventig van de vorige eeuw. De vrije liefde uit de late zestig (flower power) bereikte toen ook de gewone man en vrouw. De seksblaadjes vierden hun hoogtijdagen met oplagen van 100 tot 200 duizend. Per titel (!). En het magazine van de NVSH – Sekstant – lag toentertijd net zo gemakkelijk op de koffietafel als tegenwoordig de Kampioen van de ANWB. In ’77, met het aantreden van het Kabinet Van Agt-Wiegel kreeg de (schijnbare) degelijkheid weer greep op de samenleving. Seksblaadjes verdwenen uit de schappen van supermarkten en buurtwinkels onder de toonbank of achter smoezelige puien van sexwinkeltjes in achterafstraatjes. Geholpen door de toenmalige laatste technieken kwam een nieuw fenomeen op: de stiekeme 06-lijnen, tegenwoordig 0906-lijnen.

Hoewel verscholen achter de openbaarheid, werd vanaf midden jaren tachtig de vrije seks weer meer en meer ontsloten. Je ontmoette elkaar via contactadvertenties in pornoblaadjes of op de telefoonlijnen. Het waren de seksverhaaltjes die het "vlees" op het medium gaven; ze gaven (en geven) er body aan. De mensen die met elkaar in contact wilden treden, maakten het ene deel van het product, het andere deel werd met verhalen verzorgd door de aanbieder. (Al dan niet ondersteund met foto's bij printmedia.)

Wordt vervolgd.


Ga nu dan naar Richie's verhaaltjes
WebShop
't Winkeltje
24u Sexfilms 1,30
DvD Downloads
Clitoris olie (v)
lekkerste vieb's!
HSVRWN CAMS
ALTIJD VERSE AMATEURS!


Andere goede verhalensites

Je eigen 0909-nummer GRATIS